Champagne – alt om Fizz?

Når det kommer til fester som bryllupper, barnedåb, fødselsdage, engagementer, havefester, eller selv om du har hen til indlede et skib, er der kun en ting, der vil passe lejlighed, champagne. Faktisk uanset den begivenhed, du kan bringe en følelse af betydning til enhver komsammen ved at tjene op en kold flaske brusende behandle.

Champagne er en mousserende vin fremstillet ved at inducere sekundære gæret flaske. Dette skaber de bobler, der gør drikken særlige. Mange forbrugere kalder alle mousserende vine champagne, men ifølge officielle EU regler, kun dem, der produceres i en bestemt franske ‘champagne’ region er lovligt tilladt at kalde sig champagne.

De fleste champagne er en blanding af Chardonnay og Pinot Noir druer, selv om der er dem, der er fremstillet af 100% Chardonnay og Pinot Noir druer eller af et unikt hus opskrift. Champagne, som vi kender det er normalt en brut (dette gør det temmelig tørt i smagen). Der er andre mousserende vine, som cava, men de kan officielt ikke kaldes champagne, fordi de ikke fra den franske region.

I første omgang vine fra champagne-regionen var stadig, den første mousserende vin blev produceret i 1500-tallet. Der er nu mere end 100 champagne huse og 15.000 mindre producenter i Champagne. Mere end 300 millioner flasker produceres hvert år og ud af dette Frankrig eksporterer ca. 55%. De største forbrugere af denne boblende spiritus er USA, Tyskland og Det Forenede Kongerige.

Champagne er populære, fordi det ses som drink af de rige og berømte. Dette er, hvor årgange kommer. Omtale af “Cristal” på kendte parter har ført til drikke bliver mere eftertragtede. Det er også synonymt med Royalty og begivenheder som Ascot løb, Henley regatta og prestigefyldte havefester. Også har større motor sport grand prix begivenheder købt ind i den champagne livsstil ved at tillade vinderne til at fejre ved at spraye drikken på trophy præsentationer. Synet af denne dyre og majestætiske væske kommer til at spilde har forhøjet appellen af drikken og den ide, at det repræsenterer succes og fest.

Champagne bør altid serveres koldt og hældes i en champagne fløjte. Ægte etikette siger at glas aldrig bør være mere end en tredjedel fuld. Et punkt at være forsigtig med når man drikker champagne er, at Alkohol absorberes i blodet hurtigere end drikker stadig hvidvin. Så vær forsigtig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *