Sådan forbereder du dig på uforudsete udgifter

Vi kender alle til den irritation, der opstår, når opvaskemaskinen, ovnen, bilen, computeren eller noget andet pludselig går i stykker og enten skal repareres eller udskiftes. Det kan også blive en dyr omgang, og ofte ender vi med at stå tilbage med en regning, som vi ikke kan overskue.

I mange danske hjem lægger man budget, men ofte er de uforudsete udgifter ikke tænkt ind i budgettet. Derfor kan det pludselig gøre ondt i pengepungen, hvis vi modtager en stor regning, som budgettet for en given måned slet ikke kan dække.

Lav en særskilt konto til uforudsete udgifter

For mange kan det være en god idé at lave en særskilt konto til uforudsete udgifter, som der jævnligt overføres penge til. Det er ikke til at sige, hvornår bilen pludselig skal repareres, og i den situation er det en rigtig god idé at have nogle ekstra penge at trække på. Det er derfor fornuftigt at gøre følgende:

  • Opret en konto i banken til uforudsete udgifter
  • Overfør et fast månedligt beløb til kontoen
  • Undgå at anvende pengene på kontoen til andet end uforudsete udgifter

Der er ingen tvivl om, at du vil sætte stor pris på sådan en bankkonto, når uheldet er ude, og du skal skifte eller reparere ting i dit hjem.

Hvis du pludselig står over for en stor uforudset udgift, som du ikke har råd til at dække, så lån penge uden sikkerhed online. Dermed behøver du ikke at skulle stille sikkerhed for dit lån, men du kan låne helt uden krav og hurtigt få betalt din uforudsete udgift.

Gem alle kvitteringer og garantibeviser

Hver gang du gør dig større køb, bør du gemme både kvitteringer og garantibeviser. Som regel er der to års garanti på varer, men det er ofte nødvendigt, at du kan fremvise en kvittering eller et garantibevis for at benytte dig af denne garanti. Lav derfor en mappe, hvor du gemmer alle disse for alle de større køb, du foretager dig. Så kan du altid nemt finde de papirer, du har brug for.