Eksem og Psoriasis – en billig og effektiv behandling

Formålet med denne artikel er at fortælle verden, hvad jeg har lært fra min egen personlige erfaring om en billig og effektiv behandling af eksem. Fordi psoriasis er en meget lignende lidelse, er der en god chance for, at denne behandling vil være effektiv mod psoriasis også. Eksem er en hudirritation karakteriseret af røde, skællende hud, der undertiden har revner eller små blærer. Det har menes for at være arvelig og hvis begge forældre har det, der er en 80% chance for at deres børn vil have det også.

Engang, jeg havde sygesikring dækning og jeg var i stand råd til min læge ordineret medicin. Jeg plejede at have en masse små flasker og cremer, der var lidt effektive til at lindre kløe, men ikke noget jeg nogensinde prøvet havde nogen effekt overhovedet med hensyn til at mindske sværhedsgraden og hyppigheden af eksem angreb. Aktuelle anvendelser af kortison creme har en begrænset effekt i form af lindre kløe, men kortison bare undertrykker eksem og kan faktisk få det til at sprede. Der er en teori om at eksem kan blive anlagt af stress, og jeg tror, at kan være sandt. Efter at have oplevet en år lang konstant ondskabsfulde angreb i løbet af 2004 gennem 2005 da jeg var under alvorlig stress, besluttede jeg at søge lægehjælp for at finde ud af om noget nyt havde opdaget om eksem behandling. Den eneste behandling jeg ikke allerede vidste om indebærer udsættelse for ultraviolet lys-stråling, som er meget dyre. I mange år har der været medicin, der er truffet internt, men alle af dem kræver regelmæssig blood test for mulige leverskader. For mig er dette udelukket, fordi medicin, der kan forårsage leverskader hører ind under kategorien af uacceptabelt.

En dag jeg var på vej hjem fra en læge besøg når jeg passerede en helsekost butik, og jeg havde nogle tid til at tilbringe så jeg gik. Kvinden bag disken viste sig for at være en certificeret ernæringsforsker, så jeg spurgte hende, om hun vidste noget om eksem behandling, at lægerne ikke kender til. Hun sagde, “Ja, jeg gør.” Jeg sagde “virkelig. Fortæl mig.” Hun bragt ud en lille flaske af flydende zink og fortalte mig, at nogle af hendes kunder havde rapporteret succes med aktuelle programmer på deres eksem sår. Så jeg købte en flaske. Jeg regnede med, “Hvad har jeg fået til at tabe? Intet. Tyve bukke, måske.” Til min overraskelse, det lettede kløe og syntes at have nogle begrænset virkning i at reducere betændelser. Helsekost butikken damen havde fortalt mig, at zink er en healer, så jeg begyndte at tænke over det. Jeg huskede at Desitin er en meget effektiv og velkendt behandling for baby udslæt og at den aktive ingrediens er zinkoxid. Jeg tænkte “Hvis flydende zink er effektiv topisk, hvor meget mere effektivt kunne det være hvis jeg tager det internt?” Er i sagens natur billige, jeg blev en smule generet af tanken om at købe en anden lille flaske flydende zink og jeg vidste, at zink tabletter er billig. Og, ganske vist appellerede til min tegnebog. Jeg drøftede min ide med ernæringsekspert, der var enige om at det kunne arbejde. Så begyndte jeg med de 75 mg. daglig dosis at kvinden anbefales og gradvist arbejdede min vej opad indtil jeg nåede 200 mg. om dagen.

Eksem gør mig så vred, at jeg ofte forbandelse “eksem nazisterne” hver gang den første blister opstår med umiskendelig kløe, der føles som om det har oprindelse i mine knogler. Jeg siger til mig selv, “fordømmelse, jeg er under angreb igen!” Nu siger jeg “Kom på zink, være John Wayne og dræbe hver eneste en af disse eksem nazisterne!” Otte måneder efter jeg begyndte min billig eksperiment med zink tages internt, kan jeg rapportere reelle fremskridt. Hvor det tidligere et lille eksem blister altid signalerede et alvorligt udbrud, nu stopper uden at udbrede nogen yderligere og heler meget hurtigt. Den vejledende første blister er ikke nødvendigvis ledsages af kløe enten. For mig er det meget vigtigt, fordi det udgør et helt nyt mønster, der har aldrig før manifesteret i hele mit liv.

Hvis du ønsker at prøve at tage zink internt, vil jeg anbefale “chelaterede” zink, fordi zink er et mineral og mineraler er ikke let absorberes i blodbanen. Tilbage i begyndelsen af 1980 ‘ erne opdagede sundhed fødevareindustrien, hvis mineraler er kemisk knyttet til noget kroppen kan nemt absorbere, de er langt mere effektive. De kemikere, som opfinde disse ting har besluttet at bruge aminosyrer, som er naturlige proteiner, og proteiner er let optagelige. Processen med kemisk linker et mineral til en aminosyre kaldes kelation. Jeg har skrevet alt dette med et oprigtigt ønske om at hjælpe andre med at drage fordel af min erfaring og jeg håber virkelig, at nogen derude har fundet min artikel at være værdifuldt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.