Mystiske abstrakt kunst

Når man har forsøgt at beskrive et værk af abstrakt kunst har mange mennesker brugt ord som “feelings”, “følelser” og “sjæl”. Jeg tror, disse ord er spor til hvad der faktisk sker inden for både seeren og kunstneren.

En verden af kunst og miljøet af mystiske gå tilbage langt sammen med mange facetter til fælles med hinanden – ene er som de begge forsøger at kigge ind i en dyb ukendte – og derefter forsøge at manifestere det ind i denne fysiske verden af ene eller den anden.

Det er derfor forståeligt, at en ikke-repræsentative billede kan være vanskelige at kommentere. Seeren kan være “flyttet” af illustrationen, men de kan ikke virkelig vide hvorfor. Jeg tror det har noget at gøre med deres sovende sjæl rystet forsigtigt (eller voldsomt) ind i en specifik bevidsthed. Den jordagtige fysiske krop kan have meget lidt forståelse for, hvad der kan ske, så de er overladt til at kæmpe for at forklare en åndelig koncept fra et fysisk synspunkt.

Men som en kunstner, der har erhvervet (og lever af) en smule forståelse af visse åndelige aspekter, her er mit tilbud om hvad jeg tror der sker, når en seer kommer på tværs af en mystisk abstrakt maleri.

For at gøre, at jeg ønsker at præsentere hele episoden fra alle aspekter:

Ã…nden

En af Ã…ndens store intentioner er at bringe åndelige forståelse i den fysiske realm. Én måde at gøre det er at angive tid og manifestere en potentiel mulighed for en modtagelig krop. At modtagelig krop kan enten være den person, der bliver tilbudt mulighed for- eller budbringeren af det. Hvis de er budbringeren så der er mange måder hvorpå dette budskab kan sættes… og en af dem er ved at producere en provokerende illustration eller allegori i form af en abstrakt maleri.

Messenger

… Eller kunstner i dette tilfælde… Eller mere specifikt en kunstner, der er tilbøjelige til at notere deres egen indre gådefulde visuals. En gang inspireret kunstneren derefter indstiller om omsætte disse visioner i en personlig stil af skildring. Jeg synes det er ret sandsynligt, at mange kunstner vil være bevidstløs af hvad præcist de sætter på lærredet… alle de måske ved, er, at der er en hurtig complusion arbejde med særlige farver eller i en bestemt stil.

Kunsten

En personlig manifestation af det indre visuelle… portrætteret på bord eller lærred- eller nogen andre handy passende medium dengang. Kunstneren lader det visuelle tage form i deres sind og giver mulighed for fortolkning i den fysiske verden…, hvilket resulterer i et kunstværk af surrealistisk allegori, eller være-befængt historie, eller bare en simpel abstrakt præsentation af bestemte farver eller figurer. Hvert element af art vil omfatte (eller være) en potentielle nøgle klar til at give passende seer indgangen ind sin spændende men kreative miljø.

Fremviseren

En modtagelig observatør, der har set på kunst kan i første omgang have en ubestemmelig affinitet med det. De er måske først følelsesmæssigt trukket på billedet før dem. Og som deres tanker begynder at udløse andre tanker, gradvis erkendelser begynder at blive synlige… at få styrke, indtil de får en personlige kreative forståelse ses kun af sig selv, men som kan i sidste ende medføre andre, der kommer i kontakt med dem.

Gave

Oprindeligt ukendt visionen begynder nu at udfolde sin sandhed i den modtagelige viewer. Dette kan være i mange forklædninger… en enkel bekræftelse… en personlig åbenbaring… en specifik åndelige, psykiske eller indre tilskyndelse… en energigivende opbyggelse for en sulten eller sprællede sjæl… tilbyder en følelse af tilfredshed i en udfordrende situation … Denne gave kan være så enkelt eller så kompliceret som er påkrævet for seeren. Sin indflydelse kan være tidløs – resterende relevante over en periode af dage, uger, måneder eller år.

Så næste gang du søger at producere et stykke kunst eller beslutter at besøge et galleri ikke tøve eller dvæle ved eventuelle mangler inden for dig… temmelig åben dine øjne (efter alle de formodes for at være vinduer i kroppen) og forberede dig til enten Se for at skabe – eller Se for at modtage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.